1 de Novembre de 2009

Veterans de l’UNO DE NOVIEMBRE i els AMICS DEL BÀSQUET reunits de nou, juntament amb components de l’actual UNO-AMICS, per homenatjar al Gran Josep Saez.

El passat mes de setembre rebiem la trista noticia de la retirada de les pistes de Josep Saez. Es diu ràpid, però no s’assimila. No trobar-se en Pep amb el seu xandall quan entres per la porta del pavelló es fa difícil, i més després de que el Saez ha estat sempre present des de l’inici dels temps…

Josep Saez Gras, nascut l’any 1955, ha sigut un dels membres fundadors de l’UNO DE NOVIEMBRE, un dels dos “pares” de l’UNO-AMICS, expresident del GRUP BARNA, bressol basquetbolístic del nostre equip, i jugador en actiu durant 28 temporades. La seva llegenda s’ha anat formant a llarg d’aquest anys, i tots nosaltres en som testimonis. Tots tenim anècdotes incrïbles viscudes amb el Saez, però el millor és que tothom saps les de tothom gràcies a les mítiques xerrades amb el Pep al vestidor. Sempre sortia l’últim, explicant-li alguna història a algú. Però te l’explicava tan bé, que la recordes com si l’haguéssis viscut tu mateix.

Però diumenge passat, ningú s’ho volia perdre. Només ell podia reunir a tanta gent, i és que “Saez levanta pasiones!” Antics jugadors de l’UNO i dels AMICS, es van reunir a la pista vella del Barna per retre homenatge a tot un referent, no només de 1 ni 2, sinó 3 generacions de jugadors que han passat per l’equip. La data no podia ser una altra que l’1 de Novembre.

En Pep va arribar, gràcies a la nostra còmplice Carme, a les 11h, i es va trobar amb tota la gent esperant-lo (des de les 10h) per jugar un partidet. Després d’un petit instant descolocat per la sorpresa, el Saez va mantenir la compostura i de seguida va començar a parlar d’anècdotes amb la gent que anava veient… El Saez de sempre!!

La festa va començar amb un clàssic UNO vs. AMICS, on es van poder rememorar els habituals “piques” entre els dos equips. Tot un luxe veure tanta classe a la pista. Bàsquet de la vella escola. Després es va fer un actual UNO-AMICS vs. EQUIPO DE LEYENDAS, on els veterans van demostrar que encara poden donar guerra. Saez, que es va animar a jugar uns minuts, no es va poder aguantar de fer la seva famosa zona 1-1-1-2. I com sempre, quan es fa bé, FUNCIONA!!

En acabar els partits es va passar als actes emotius en els quals el Saez va rebre una placa honorífica, un álbum de fotos dedicat i se li va retirar la samarreta amb el nº16 (número de jugones!). El diecisáez, com sempre deia ell, ja no el lluirà cap jugador més a l’UNO-AMICS.

La diada va estar acompanyada en tot moment de begudes i menjar, proporcionant un ambient agradable i de bon rotllo, molt adient per a xerrar amb tothom. Saez, en su salsa, ho va disfrutar com el qui més amb tanta gent per explicar les seves histories, i com sempre, va ser l’últim en marxar cap a casa…

Enllaç a l’àlbum de fotos HOMENATGE SAEZ


Cartell de l’Homenatge