vs.

UNO AMICS 75
SIGALTAS 87

PARCIALS: (18-19)(21-21)(17-25)(19-24)
ANOTADORS: Xavi(0), Albert(8), Ion(34), Borja(2), Gordo(21), Bonet(6), Jaime(4).

 

PLANTANT CARA

 

Pavelló Bac de Roda, 9/03/2016.

Rocky Balboa sabia que no podia guanyar a Apolo Creed, però podia triar si acabar-ho al tercer assalt amb KO, o aguantar-li els 15 assalts i acabar dret el combat. Ahir l’UNO va triar la segona opció davant SIGALTAS. Davant d’un equip completíssim, segon a la classificació, l’UNO-AMICS va aguantar de tu a tu al seu rival amb un dels millors partits de la temporada. Però al final, sense recanvis de base i pivots, el cansament va passar factura i SIGALTAS ho va aprofitar per marcar la diferència al darrer quart.

L’UNO va sortir fort, sorprenent al rival (10-2), gràcies a una bona zona 2-3, controlant bé el rebot defensiu, combinat amb efectivitat anotadora. SIGALTAS es notava nerviós i sorprès. Van posar-se en serio, més intensos en defensa, i van començar a anotar, però l’UNO aguantava el cop i també responia (17-11).  Gordo i Ion estaven realment jugones, però malgrat el gran primer quart, SIGALTAS aconseguia acabar-lo 1 punt a dalt (18-19).

En el segon quart va seguir la igualtat, amb alternances en el marcador. Un grandiós Ion amb 9 punts seguits avançava a l’UNO (28-24). SIGALTAS responia (30-31), però l’UNO tornava a avançar-se (36-34). L’UNO estava jugant bé, però SIGALTAS aconseguia arribar al descans per davant, no sense esforç i per la mínima (39-40).

En el tercer quart, l’UNO tornava a donar una nova embranzida, i superant una asfixiant defensa a tota la pista, es posava per davant, amb triples de Gordo i Bonet (49-46). Però cansament començava a fer-se notar, i SIGALTAS treia fruit de la seva intensa defensa i endossava un parcial de 0-9, que els donava un petit avantatge per primer cop en el partit (49-55). La diferència es va arribar a incrementar a 10 punts, però un triple sobre la botzina de Ion donava un alè d’aire al final del quart (56-63).

En l’últim quart l’UNO, tot i estar certament esgotat, encara va posar en problemes a SIGALTAS. Va arribar a apropar-se a 5 punts (62-67), però aleshores Gordo es va trencar, i el nº18 Andrés va trencar el partit, endossant ell solet un parcial de 0-14 amb 4 triples (62-81). Tot i això, l’UNO encara va plantar cara (amb 3 triples d’Albert, Bonet i Ion) i, emulant a Rocky, va mantenir-se dret fins al final.